Herbata fermentowana swoją popularność zyskała dzięki intensywnemu ziemistemu smakowi i właściwościom zdrowotnym. Pierwsza herbata z rodziny herbat Puerh (Pu’er) w naszej ofercie.
42,00 zł
46 szt. na stanie
Yiwu to miejsce kultu, gdzie odwiedzić można ruiny starożytnej świątyni. Miejsce narodzin herbat fermentowanych bądź dojrzewających ukazuje nam jeden ze swoich skarbów – to herbata fermentowana Sheng Puerh, stworzona starożytną metodą z Xishuangbana w prowincji Yunnan. Jest ona kwintesencją i doskonałym podsumowaniem profilu smakowego herbat Sheng Puerh. Dojrzewająca w naturalnych warunkach od 2013 roku charakteryzuje się ciemnym, ale subtelnym zapachem jesiennego lasu. Przywoływane wspomnienia z jesiennych ciepłych i mokrych dni to idealny opis tej herbaty.
Waga suszu: 5 g
Temperatura parzenia: 95°C
Czas parzenia: 1 min 30 s
(zwiększ czas każdego kolejnego parzenia o 30 sekund)
Waga suszu: 3 g
Temperatura parzenia: 95°C
Czas parzenia: 30 s
(zwiększ czas każdego kolejnego parzenia o 15 sekund)
W naszym sklepie z herbatami nie używamy plastiku. Wysyłamy zamówienia w opakowaniach wykorzystywanych wielokrotnie, herbaty pakujemy w papierowe torebki, kartoniki i metalowe puszki. Dbamy o Twoje zdrowie oraz środowisko naturalne. To wiele dla nas znaczy.
+48 666 541 785
info@gaiwanherbaty.pl
T&F Adrianna Marcinkowska
Ul. Policka 34a/4, 71-837 Szczecin
NIP: 8513310425
Nr Konta: 25 1160 2202 0000 0002 9130 6195
Moglibyśmy pisać o tym bez końca. Ale żeby naprawdę zrozumieć o co chodzi w herbarcie, musisz przeżyć to osobiście! Wybierz zestaw próbek dla Ciebie i przekonaj się o czym jest mowa:
1 opinia dla Herbata Fermentowana Starożytne Yiwu
Bartek (@AromatyHerbaty) –
Świetna herbata! Liście wrzucone do gorącego naczynia pachną jak las po deszczu, dość silnie, ale w smaku jest delikatniejsza, trochę grzybowa, bardzo złożona. To pu-erh sheng (surowy), ale już wystarczająco dojrzały, żeby nie pomylić go z żadną herbatą zieloną czy białą, a jednak nie jest to też typ pu-erh’a jaki większość z nas może znać ze sklepowych półek (bardziej „piwniczny” pu-erh shu). Starożytne Yiwu bardzo trafiło w mój gust 🙂