Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty) już od 180,00 zł.
Waluty
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Jak zaparzać przy użyciu Gaiwana 1
Jak zaparzać herbatę przy użyciu Gaiwana

 

1. Przygotuj odmierzoną ilość herbaty. Zwróć uwagę, że różne liście mają różną wagę. Dostosuj ilość liści do wielkości naczynia, w którym będziesz zaparzać.
2. Podgrzej gaiwan gorącą wodą. Nalej gorącej wody, przykryj pokrywką i wylej wodę do dzbanuszka, aby go też podgrzać. Wylej wodę.

 

3. Wsyp suche liście do ciepłego gaiwana, przykryj, delikatnie potrząśnij. Podnieś pokrywkę, aby cieszyć się aromatem suchych liści

 

4. Zalej herbatę gorącą wodą i zamknij gaiwan. Czas parzenia herbaty zależy od jej rodzaju. Przyjęta tu ogólna zasada to 30 sekund pierwsze parzenie, a każde kolejne to 15 sekund dłużej od poprzedniego.

 

5. Odchylając delikatnie pokrywkę od miseczki gaiwana, ale trzymając je razem, przelej zaparzoną herbatę do podgrzanego wcześniej dzbanuszka. W ten sposób oddzielasz liście od wody, aby wydobyć z parzonej herbaty to, co najlepsze.
6. Rozlej herbatę do małych czarek i delektuj się jej smakiem. Ponownie zalej wodą liście, aby odkryć co jeszcze jest w niej ukryte.

Komentarze do wpisu (1)

17 listopada 2020

Dzięki za pomoc, już miałam pisać w tej sprawie maila ;) Pozdrawiam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl