Specjał Mistrza





Opis
Herbata produkowana w tradycyjny dla prowincji Anxi sposób. Liście są oddzielone od łodyg i podczas procesu produkcji ciasno rolowane. W końcowym etapie produkcji, zrolowane liście są prażone nad bambusowym ogniem i odstawiane, aby po roku leżakowania znów poddać je prażeniu. Proces ten jest powtarzany przez 20 lat aż do momentu, gdy smak zaparzonej herbaty jest zbalansowany pomiędzy mocnym, wieloletnim prażeniem, a długim leżakowaniem.
Zapach sosnowego lasu zaprasza do spróbowania jakże słodkiej i z dymnymi nutami wigilijnych suszonych owoców. Intensywny i złożony profil herbaty pozostawia delikatnie eukaliptusowy posmak.
Rodzaj herbaty: Herbata Oolong
Odmiana: Tie Guan Yin
Rok zbioru: 2000
Pochodzenie: Quanzhou, Anxi, Fujian w Chinach
Waga Netto: 50g
Zaparzanie w imbryku 250ml
3 g
99°C
2 min + 30s
(zwiększ czas każdego kolejnego parzenia o 30 sekund)
Zaparzanie gaiwanem (Gong Fu Cha) 100ml
6 g
99°C
30s
(zwiększ czas każdego kolejnego parzenia o 15 sekund)
Dobra do wypicia nie tylko od święta. Nasza wskazówka, spróbuj jej do obiadu lub po maratonie pizzy, gdzie ilość sera przeszła Twoje najśmielsze oczekiwania.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)

