Specjał Mistrza





Opis
Herbata produkowana tradycyjnym sposobem w prowincji Anxi. Liście oddziela się od łodyg i ciasno
roluje, następnie praży nad bambusowym żarem i odstawia, aby po roku leżakowania znów poddać
je prażeniu. Proces ten powtarzany jest przez 20 lat aż do momentu, w którym smak zaparzonej herbaty zbalansowany jest mocnym, wieloletnim prażeniem i długim leżakowaniem.
Intensywny, złożony profil herbaty odkrywa zapach sosnowego lasu z dymnymi nutami suszonych owoców i pozostawia delikatnie eukaliptusowy posmak.
Rodzaj herbaty: Herbata Oolong
Odmiana: Tie Guan Yin
Rok zbioru: 2001
Pochodzenie: Quanzhou, Anxi, Fujian w Chinach
Zaparzanie w imbryku 250ml
3 g
99°C
2 min + 30s
(zwiększ czas każdego kolejnego parzenia o 30 sekund)
Zaparzanie gaiwanem (Gong Fu Cha) 100ml
6 g
99°C
30s
(zwiększ czas każdego kolejnego parzenia o 15 sekund)
Dobra do wypicia nie tylko od święta. Nasza wskazówka, spróbuj jej do obiadu lub po maratonie pizzy, gdzie ilość sera przeszła Twoje najśmielsze oczekiwania.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)

