Dobra do wypicia nie tylko od święta. „Specjał Mistrza” to herbata oolong Tie Guan Yin, pełna aromatu dojrzałych śliwek, pieczonego chleba i delikatnego dymu.
75,00 zł 75,00 zł
48 szt. na stanie
Herbata oolong stylu Tie Guan Yin „Specjał Mistrza”, znana również jako Iron Goddess of Mercy bądz Iron Buddha, produkowana jest tradycyjnym sposobem w prowincji Anxi. Liście oddziela się od łodyg i ciasno roluje, następnie praży nad bambusowym żarem i odstawia, aby po roku leżakowania znów poddać je prażeniu. Proces ten powtarzany jest przez 20 lat aż do momentu, w którym smak zaparzonej herbaty zbalansowany jest mocnym, wieloletnim prażeniem i długim leżakowaniem. 20 lat! Tyle zajęło Mistrzowi Lin przygotowanie tej herbaty zanim oddał ją w nasze ręce. Mistrz Lin co roku produkuje około 7 kg tej herbaty. Tylko 7 kg! Dlatego nie bez powodu nazywamy ją „Specjałem” i tak bardzo unikatowa jest każda puszka tego skarbu. Herbata oolong Specjał Mistrza przepełniona jest aromatem i z każdym kolejnym parzeniem ukazuje coś nowego. Intensywny, złożony profil odkrywa zapach sosnowego lasu z dymnymi nutami suszonych owoców i pozostawia delikatnie eukaliptusowy posmak.
Waga suszu: 3 g
Temperatura parzenia: 99°C
Czas parzenia: 2 min
(zwiększ czas każdego kolejnego parzenia o 30 sekund)
Waga suszu: 6 g
Temperatura parzenia: 99°C
Czas parzenia: 30 s
(zwiększ czas każdego kolejnego parzenia o 15 sekund)
W naszym sklepie z herbatami nie używamy plastiku. Wysyłamy zamówienia w opakowaniach wykorzystywanych wielokrotnie, herbaty pakujemy w papierowe torebki, kartoniki i metalowe puszki. Dbamy o Twoje zdrowie oraz środowisko naturalne. To wiele dla nas znaczy.
+48 574 330 873
info@gaiwanherbaty.pl
Gaiwan Herbaty Dominik Jurasz
Ul. Podgórna 18, 66-400 Gorzów Wlkp.
NIP: 59 93 249 545
Nr Konta: 76 1050 1559 1000 0097 3317 7928
Moglibyśmy pisać o tym bez końca. Ale żeby naprawdę zrozumieć o co chodzi w herbarcie, musisz przeżyć to osobiście! Wybierz zestaw próbek dla Ciebie i przekonaj się o czym jest mowa:
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.