Blog

Czym jest gaiwan? Co zrobić z liśćmi herbaty po zaparzeniu? Czy możesz zrobić kombuchę w domu? Zachęcamy do poszerzania wiedzy z naszym autorskim blogiem!

Zaparzaj Gaiwanem – Jak Używać Gaiwana w 6 Krokach

Zaparzanie gaiwanem łączy tradycję, precyzję i estetykę, oferując unikalne doznania dla każdego miłośnika herbaty. Jeśli szukasz sposobu na maksymalne wydobycie smaku, aromatu i piękna z każdego naparu, gaiwan to idealny wybór. Wypróbuj tę technikę i odkryj, jak wiele radości może przynieść rytuał zaparzania gaiwanem. Dowiedz się jak!

...

Czarna herbata – właściwości i proces produkcji

Choć to herbata zielona uznawana jest za najzdrowszą, powstają kolejne badania, które dowodzą, że wiele do zaoferowania ma też czarna herbata. Właściwości czarnej herbaty nie są szeroko znane, warto jednak pamiętać, że jest ona źródłem przeciwutleniaczy.

...

Jak zrobić kombuchę w domu

Poznaj przepis na zdrowszą alternatywę dla lemoniady. Dowiedz się jak zrobić kombuchę, czym jest i jakie ma właściwości.

...